Nasul sarbatoreste victoria Presedintelui tuturor romanilor, TRAIAN BASESCU

Tortul a fost oferit de cofetaria „CLAUS” (Laborator propriu, produse naturale).

Bd. Manu Manta, nr.21, sector 1, Bucuresti
Comenzi: 0721.264.900, 021.222.0218
Web: http://cofetariaclaus.ro, info@cofetariaclaus.ro

Reclame

One Response to Nasul sarbatoreste victoria Presedintelui tuturor romanilor, TRAIAN BASESCU

  1. "Father Nicky" spune:

    Vox populi, Vox Dei este una din cele mai raspandite si cunoscute fraze in limba latina, care a reusit sa strabata timpurile, ajungand pana in timpurile noastre. Vox populi, Vox Dei este fraza preferata a politicienilor, care pana nu de mult erau alesi pe liste si la ultimele alegeri au fost alesi de popor nemijlocit, prin jocurile de decupare si combinatii aritmetice. Asa ca Vox Populi a fost redus la blaturile electorale de cea mai jos speta. Trebuie sa mentionez de la inceput ca si acest demers sustinut in aceasta postare este unul de natura istorica si in nici un caz unul politicianist.
    Asadar hai sa vedem cat de „Vox Populi” este „Vox Dei.” Initial, acesta zicala a fost decupata dintr-un text care contine mai mult decat cele 4 cuvinte. Originalul este de fapt o fraza a lui Alcuin din York (Alcuinus, pe numele lui autohton Ealhwine. 735 –804 d.Hr.) învăţat englez, teolog, profesor la şcoala palatină din Aachen, apropiat al lui Carol cel Mare, intr-o scrisoare pentru acest mare rege. Zicea Alcuin in originalul Latin: „Nec audiendi qui solent dicere, Vox populi, vox Dei, quum tumultuositas vulgi semper insaniae proxima sit” in traducerea romaneasca ar putea fi: „Nu ascultati celor care pretind ca Vocea Poporului este Vocea Lui Dumnezeu, pentru ca vacarmul maselor este intodeauna apropiat nebuniei”
    Asa cum vedem acest „Vox Populi, Vox Dei,” a fost din timpuri stravechi o fraza care scoasa din context, a manipulat si continua sa manipuleze. Pentru a gasi aceast citat incercati „Alcuin of York” Epistolae, 166, paragraful 9.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: